Сериозна полемика по време на Откритото първенство на Австралия предизвика

...
 Сериозна полемика по време на Откритото първенство на Австралия предизвика
Коментари Харесай

Въпреки обещанието: Джокович не пожела да разкрие детайли за контузията си в Австралия

 

Сериозна дискусия по време на Откритото състезание на Австралия провокира травмата на Новак Джокович в региона на бедрото, в която мнозина се усъмниха изключително откакто сърбинът подвигна трофея след единствено един изгубен сет. Самият той неведнъж показа желанието си да разкрие повече елементи за физическите си проблеми след края на конкуренцията в Мелбърн и упованията бяха това да се случи на вчерашната му конференция в Белград.

Не такава обаче бе действителността, защото 22-кратният първенец от Големия шлем се изрече много сбито по тематиката и не навлезе в елементи. Впоследствие той разяснява актуалното си физическо положение, като също по този начин заяви, че ще се включи в АТР 500 надпреврата в Дубай през идната седмица, въпреки към момента да не е несъмнено дали ще бъде позволен до идните Мастърс шампионати в Индиън Уелс и Маями.

" Спекулации постоянно съществуват - освен за мен, само че и за всеки един състезател, който реализира топ резултати. Критици и подозрения за това дали нещо е правилно, или не, постоянно ще има, само че аз нямам времето, силата и желанието да потвърждавам нещо на някого или да откликвам на всичко, в което е забъркано името ми. Сам за себе си знам кое е вярно и каква е истината. Австралия е мястото, където съм имал най-хубави резултати през цялата си кариера и без значение от миналогодишните събития, аз мощно желаех да се завърна.

Дали имаше провокации по пътя към трофея? Да. Особено мощно усетих напрежението в първите няколко дни, след което привикнах с него. По време на шампионата също трябваше да се оправям със обстановки, които не бяха изключително приятни, само че това е неразделна част от моя житейски път. Триумфът беше даже още по-сладък, а удовлетворението от него - още по-силно, имайки поради всичко, през което трябваше да мина.

Относно травмата ми от Аустрелиън Оупън - към този момент е излекувана и съм покрай това да бъда в най-хубаво физическо положение. Все още не съм в топ форма, само че нещата се развиват добре и дружно с моя екип взехме решение да заминем за Дубай, където задачата още веднъж ще бъде купата. Планът е това да бъде като подготовка за Мастърсите в Съединени американски щати, макар че към момента няма взето решение по моя случай.

Процесът продължава и това е всичко, което знам. Това са неща, които са отвън моя надзор. Разбира се, че бих желал да играя и се веселя, че имам поддръжката на уредниците на шампионатите в Индиън Уелс и Маями. Те желаят да вземам участие, както и аз, така че се надявам да получа позитивен отговор и от третата страна, в чиито ръце е крайното решение ", сподели международният №1. 

on Indian Wells and Miami: It’s not in my hands, I am waiting for an answer. All I know is that the process is ongoing, but I am glad I have the support of the tournament directors. I just hope that the third party, which makes the decision, will think the same.
— Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР